ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Mitsiotakis_Tsipras_Androulakis

Ερώτημα καίριο και καταλυτικό για τη συνέχεια της ζωής μας σε αυτή τη χώρα. Ειδικά μπροστά στις κάλπες.

«Φτάνει να φύγει ο Μητσοτάκης;». Και μετά τι θα έρθει;
Ο,τι και να έρθει θα είναι πιο… «προοδευτικό»;
Και τι σημαίνει «προοδευτικό»;

Θα είναι… προοδευτικότερος ο λογαριασμός του ρεύματος χωρίς να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας; Θα είναι προοδευτικότεροι οι πλειστηριασμοί και οι πωλήσεις των «κόκκινων» δανείων αν δεν καταργηθεί ο νόμος που φτιάχνει «Πάτσηδες»; Θα είναι προοδευτικότερος ο κίνδυνος για νεκρούς αν παραμείνει ιδιωτικοποιημένο το μεταφορικό έργο; Θα είναι προοδευτικότερος ο κίνδυνος από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων αν τις κάνει μια «κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά»; Θα είναι προοδευτικότερη η συνηγορία στους υπερ-εξοπλισμούς και στον μνημονιακό περιορισμό των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία; Ή μήπως θα έχει προοδευτικότερο πρόσημο η συνέχιση της άλωσης του δημόσιου χώρου (Ελληνικό, Σκουριές, καζίνο και αεροδρόμιο στην Κρήτη κτλ);

Και αν τελικά σου προκύψει Βενιζέλος ή Στουρνάρας; Σίγουρα θα είναι «προοδευτικό» το πρόσημο μιας τέτοιας κυβέρνησης;

Δυστυχώς πια δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης. Αν δεν αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές αυτές, η ικανοποίηση θα είναι μόνο στα… επιμέρους και γρήγορα θα την καταπιεί η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Οπως δίδαξε το πρόσφατο παρελθόν, οι αποτυχίες που συντελούνται στο όνομα της Αριστεράς μετράνε διπλά. Γιατί μαζί τους αποτυγχάνει και η ελπίδα, που την προηγούμενη φορά ήρθε αλλά δυστυχώς μας προσπέρασε. Και δεν έχουμε πλέον το περιθώριο για ένα απλό διάλειμμα μέχρι τον επόμενο «Μητσοτάκη».