ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

reportaz_dionellis

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στο Χαϊδάρι.

Από το 2010 ζω μόνιμα στην Κρήτη. Εργάζομαι ως ανταποκριτής για τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΚΑΙ (από το 2010) και για την Εφημερίδα των Συντακτών (από το 2013) όντας και μέλος του συνεταιρισμού των εργαζομένων της.

Ξεκίνησα τη δημοσιογραφία από τις σχολικές εφημερίδες και στη συνέχεια με την έκδοση ενός τοπικού μηνιαίου εντύπου, το 1994, με τίτλο «Δίαυλος Χαϊδαρίου» και με πρώτο αντικείμενο το ρεπορτάζ Αυτοδιοίκησης. Επαγγελματικά εργάζομαι ως δημοσιογράφος από το 1999.

Αποφοίτησα από το «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» το 1997. Φοίτησα στο ΠΣΕ Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.  

Στην Αθήνα υπήρξα από τα πρώτα μέλη των δημοσιογραφικών ομάδων του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και του TVXS.gr ενώ έχω εργαστεί ως συντάκτης σε μια σειρά από  αθηναϊκές εφημερίδες. Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2010.

Ραδιόφωνο: Από το 2007 επιμελούμαι και παρουσιάζω τις Πίσω Σελίδες, μια ωριαία καθημερινή εκπομπή σχολιασμού της επικαιρότητας. Η εκπομπή ξεκίνησε από το Κόκκινο 105,5 στην Αθήνα και με περιστασιακές διακοπές μεταφέρθηκε στην Κρήτη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ΣΚΑΙ Κρήτης και CandiaNEWS FM. Την περίοδο του εγκλεισμού της πανδημίας μετατράπηκε σε καθημερινό podcast που σήμερα μεταδίδεται από 13 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και στις σημαντικότερες πλατφόρμες podcast.

Στην Κρήτη εκτός από τους παραπάνω ραδιοφωνικούς σταθμούς έχω εργαστεί στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA και στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ενώ συμμετείχα στην ηλεκτρονική αναβίωση της εφημερίδας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, την περίοδο 2017-18. Επίσης συμμετείχα στις συντακτικές ομάδες των free press περιοδικών MONITOΡ και LIMBO.

Από το 2011 έως το 2014, μαζί με ομάδα συναδέλφων, υλοποιήσαμε τη συμμετοχική τηλεόραση στο web «πολίτεςTV».

Σε όλες τις φάσεις της δημοσιογραφικής μου δουλειάς θεώρησα πως στόχος μου πρέπει να είναι η υποστήριξη των αδύναμων, των «χωρίς φωνή» και των κινημάτων υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της φύσης.

ΜέΡΑ25 –   Από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 ανέλαβα σε εθελοντική βάση τον συντονισμό της επικοινωνίας των τοπικών οργανώσεων του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη με τα ΜΜΕ στο νησί. Στις εκλογές της 21ης Μάϊου 2023 κατέρχομαι ως υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25 για τους λόγους που εξηγώ αναλυτικά εδώ.

Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με το θέατρο στη Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου συμμετέχοντας σε δύο θεατρικές παραστάσεις υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη.

Από το 2011 προσπαθώ να ανταποκριθώ στον ρόλο του συζύγου και κατόπιν του πατέρα δύο κορών.

 

Μπορείτε να με βρείτε στο FACEBOOK και στο TWITTER

Σχόλια και παρατηρήσεις μπορείτε να μου στείλετε στο marios@dionellis.gr